آگاهسازی و هشدارها (فصل اول - قسمت دوم)

حتما نظرات خوتان را اعلام بفرمائید

آگاهسازی و هشدارها (فصل اول - قسمت دوم)

انگیزه های جاسوسی (وزارت اطلاعات ج ا ا )

 پیش شرط های خیانت افراد
   به عنوان یک قاعده کلی، برای این که یک فرد ناراحت یا ناراضی مرتکب یک خیانت جدی مانند جاسوسی شود، چهار شرط لازم است. همین شرایط در مورد دیگر جرائم افراد مانند اختلاس، خرابکاری و تدلیس کاربرد دارد. چهار شرط مورد نظر عبارتند از:
1) موقعیت ارتکاب جرم
2) انگیزه یا نیازی که با ارتکاب جرم ارضاء می شود.
3) توانایی غلبه بر موانع طبیعی رفتار جنایی، مانند ارزش های اخلاقی، وفاداری به سازمان، گروه یا همکاران یا ترس از دستگیر شدن.
4) عاملی که باعث شروع ماجرا و عملی شدن خیانت می شود.

1) موقعیت ارتکاب جرم
   موقعیت ارتکاب جرم دو گونه است: دسترسی به اطلاعات یا مطالبی که با پول قابل مبادله یا برای دستیابی به هدف دیگری قابل استفاده باشند و آشنایی شخصی یا دسترسی به افرادی که انتظار می رود به کسب چنین اطلاعات یا مطالب باارزشی علاقمند هستند. پیشرفت های فناوری که با استفاده گسترده از دستگاه های رونوشت گیری در دهه 1950 آغاز شد، کنترل بر توزیع اطلاعات حساس را به نحو فزاینده ای دشوار کرده است. پایگاه های بزرگ و خودکار داده ها در دنیای امروز و شبکه های به هم پیوسته، میزان اطلاعاتی را که یک جاسوس در جایگاه مناسب می تواند جمع آوری یا افشاء کند، به نحو خارق العاده ای افزایش داده است. داده های رایانه ای مشکلات دیرینه جاسوسان (یعنی چگونگی سرقت همان اطلاعاتی که سازمان رقیب از آن ها می خواهند) را برطرف کرده است.
    موقعیت ارتکاب جرم با اغواگری همزاد است؛ یعنی فرد می تواند پشت رایانه خویش بنشیند و در حالی که مرتکب جرم می شود، کارهایی انجام دهد که هر ناظری آن را عادی بپندارد. در حال حاضر نسبت به گذشته افراد بیشتری به اطلاعات بیشتر دسترسی بیشتری دارند. برخی از افراد به ویژه کارمندان دولتی روزانه با مقادیر زیادی پول سروکار دارند و ناچارند هر روز با اغوا دست و پنجه نرم کنند. برخی نیز که به جای پول با اطلاعات سروکار دارند، باید با انواع اغواها بجنگند.
    در دنیای به شدت باز و به هم پیوسته امروز، فروشندگان اطلاعات نسبت به گذشته با راحتی بسیار بیشتری خریدار خارجی مورد نظر را پیدا می کنند. در نتیجه فروشنده در مقایسه با دوران جنگ سرد برای یافتن خریدار می تواند به کشورهای بیشتری رجوع کند.
به عنوان مثال، در سال 1996 FBI حدود 800 تحقیق علنی از جاسوسی اقتصادی صورت داد. در این تحقیقات پای 23 کشور خارجی در میان بود.
    همچنین شناسایی افراد مطلع و در عین حال دارای نقاط ضعف نیز برای سازمان های اطلاعاتی بسیار سهل تر شده است. مرز میان فناوری نظامی و غیرنظامی و نیز تجهیزات و فناوری دارای طبقه بندی و فاقد طبقه بندی که در تجارت جهانی میان کشورها خرید و فروش می شوند، به نحو فزاینده ای کمرنگ شده است.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی